luni, 26 august 2013

Dr. Ben Carson – de ce e important să educăm poporul



Ben Carson, unul dintre cei mai buni neurochirurgi ai SUA ( primul din lume care a separat cu succes doi gemeni siamezi uniți în partea posterioară a capului) și una dintre persoanele ale cărei idei și principii sunt în prim planul atenției Americii de azi,  are o poveste de viață uimitoare,  despre care le putem vorbi atât copiilor din școli, ca o pildă despre puterea cărților și învățăturii, cât și părinților, ca un exemplu despre cum ei înșiși pot influența dezvoltarea și destinul copiilor lor, dacă iau decizii corecte la momentul potrivit.
   
 Cel care este în prezent un nume de referință în domeniul neurochirurgiei s-a născut în cel mai sărac cartier din Detroit, a cunoscut toate neplăcerile unei societăți rasiste și a fost crescut de o mamă singură, care provenea dintr-o familie cu 24 de copii și care s-a căsătorit la 13 ani. În primii ani de școală, Carson avea probleme de toate felurile, era violent, nu învăța și avea rezultate foarte slabe. Cea care avea să schimbe fundamental această situație a fost mama sa, care, deși nu avea decât trei clase și nu știa să citească, văzând ce note mici iau cei doi băieți ai ei, nu i-a mai lăsat să se uite tot timpul  la televizor, le-a impus să se joace doar după ce își făceau temele și, cel mai important, i-a obligat să meargă la bibliotecă, să citească două cărți pe săptămână și să îi prezinte un rezumat scris a ceea ce au citit. Peste un an, Ben Carson era unul dintre cei mai buni elevi din clasă.
 
Prin urmare, în cărțile și discursurile sale, Ben Carson nu uită niciodată să sublinieze faptul că educația eliberează oamenii, îi face mai puternici, iar un popor care ajunge să fie mai puțin informat și educat, devine unul vulnerabil și ușor de manipulat.


Cărți publicate: Gifted Hands: The Ben Carson Story – 1990 și 2009, Think Big – 1996, The Big Picture– 2000, Take The Risk – 2008, America the Beautiful: Rediscovering What Made This Nation Great - 2011

Video 1: Keynote address -discurs al Dr. Ben Carson la The 61st Annual National Prayer Breakfast
Video 2: Povestea pe scurt a vieții lui Ben Carson
Video 3: Gifted Hands, film despre viața lui Ben Carson


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu