duminică, 3 noiembrie 2013

Educație gratis - Coursera

Într-o lume în care trebuie să plătim pentru aproape orice, o inițiativă care oferă gratis oricărei persoane dornice să învețe posibilitatea de a urma cursuri oferite de universități de prestigiu din lume este un exemplu care merită să fie promovat.

Daphne Koller, profesor la Standford și cofondator împreună cu Andrew Ng al companiei Coursera, crede într-un viitor în care oricine poate avea acces gratuit la o educație de calitate care în prezent este accesibilă doar  unui grup restrâns. Argumentele aduse de Koller pentru acest tip de instruire constau în faptul că educația ar deveni cu adevărat un drept fundamental al omului, învățarea pe tot parcursul vieții ar fi și ea posibilă la scară largă și ar exista șansa declanșării unui val de inovații care să schimbe calitatea vieții oamenilor în comunitățile în care trăiesc.

În prezent, în parteneriat cu 107 universități din întreaga lume, Coursera livrează 534 de cursuri gratuite unui număr de peste 5 milioane de cursanți.Cursurile sunt certificate și abordează o tematică variată din diferite domenii-https://www.coursera.org/.

Pe de altă parte, demersul MOOCs (massive online open courses) este atacat de cei care consideră că acesta ar avea în spate corporațiile din domeniul tehnologiei (care vor să își extindă piețele de desfacere și în domeniul educației) și că acest tip de învățare are limite serioase care nu îi permit să se plaseze la același nivel cu învățământul clasic, care include și componenta exercițiilor practice de tip learning by doing.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu