duminică, 3 noiembrie 2013

Wild Carpathia – material resursă pentru școli

Catalogat de presă şi de publicul larg drept „probabil unul dintre cele mai frumoase filme despre România", Wild Carpathia prezintă, în viziunea unui grup de britanici (echipa Travel Channel şi Almond Film), frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor diversitatea faunei şi a florei din zonă. De asemenea, documentarul are un scop educational şi atrage atenţia românilor asupra comoarei nepreţuite de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare.(Sursa: youtube)

Recomand utilizarea documentarului ca material resursă  atât în orele de geografie, biologie, zoologie, dirigenție, engleză, cât și în activitățile extrașcolare de educație ecologică,  în cluburile de film și de proiecții tematice, în cele de dezbateri etc. Vizionarea filmului se poate realiza într-un demers didactic care să includă diverse exerciții  interactive pentru etapele de dinaintea vizionării, din timpul vizionării și după vizionare.

Prima parte a documentarului prezintă Carpaţii Occidentali-Munţii Apuseni şi pădurile seculare ale Transilvaniei.
Partea a doua este o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia.
Partea a treia a documentarului, a cărui avanpremieră a avut loc pe 30 octombrie, în organizarea  Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism și a Autorității Naționale pentru Turism, va fi difuzată oficial începând cu 8.11.2013. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu