miercuri, 16 iulie 2014

Cum alegi școala pentru copilul tău


Mi se cere frecvent sfatul în legătură cu înscrierea copiilor la o școală sau alta (în special dacă este vorba de învățământ particular) și mă întrebam dacă ce le spun eu părinților nu este cumva o părere foarte subiectivă. Prin urmare, m-am bucurat când am dat acum câteva zile (vezi http://www.theage.com.au/national/seven-things-you-need-to-know-about-a-school-before-enrolling-your-child-20140710-zt268.html)) peste o opinie asemănătoare cu ceea ce le recomand eu părinților de viitori școlari, exprimată în următoarele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare în legătură cu școala în care dorești să îți înscrii copilul:

1. Atmosfera din școală - este una prietenoasă, în care lumea se simte bine? Îți poți da seama de acest lucru dacă te duci în școală într-o zi obișnută, nu neapărat atunci când te duci într-o vizită programată și directorul îți face turul școlii.
2. Starea de spirit a profesorilor - sunt ei mulțumiți și fericiți și vin cu noutăți și idei inovatoare? există fluctuație mare de personal? Pentru a-ți face o idee în acest sens poți vorbi cu profesorii școlii, poți face o mică documentare pe Internet, poți studia pagina de Facebook și site-ul școlii etc.
3. Costurile totale - care sunt taxele de școlarizare și sumele plătite pentru manuale, echipamente, diverse contribuții?
4. Părerea elevilor despre școala respectivă - se simt bine în școală, se duc cu drag?
5. Numărul de elevi - dacă este crescător, aceasta înseamnă că școala respectivă este una căutată de părinți.
6. Existența unei asociații a părinților - poate fi un semn de deschidere și colaborare cu părinții.
7. Dezvoltarea profesională a profesorilor - ce teme sunt preferate, există o preocupare a școlii pentru acest aspect etc. 
8. Modul în care arată școala - curățenie, mobilier, grupuri sanitare, modernitatea spațiilor.
9. Activitățile extrașcolare pe care le organizează școala - sunt variate, de calitate, corespunzătoare cu interesele și preocupările copiilor?


În plus, aș mai menționa și pregătirea și experiența echipei manageriale, interesul pentru individualizarea învățării, mecanismele de măsurare și raportare a progresului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu