marți, 15 iulie 2014

Există mai multe feluri de a fi deștept (Schimbarea de paradigmă și reinventarea școlii)

O scrisoare pe care conducerea școlii  primare din Barrowford, Marea Britanie, a trimis-o absolvenților odată cu rezultatele la teste a fost publicată astăzi de ”The Independent ”și postată pe twitter și de Sir Ken Robinson, cu mențiunea ”beautiful and so right”.

Scrisoarea ”made my day” pentru că este de fapt ceea ce și eu cred că trebuie să facă orice școală - să dovedească grijă și atenție pentru fiecare copil, pentru tot ce îl face unic și special, dincolo de note și rezultate la teste.

Printre multe alte idei și cuvinte frumoase, directoarea școlii, Rachel Tomlinson, le spune elevilor că rezultatele la teste sunt doar o parte din ceea ce reprezintă ei, pentru că cei care au elaborat testele nu știu că, de exemplu, ei știu să cânte, să povestească, să facă sport sau că sunt atenți și grijulii și se străduie în fiecare zi să fie mai buni. Nu știu că prietenii se pot baza pe ei, că, după ore, au grijă de frații mai mici, că au un zâmbet care luminează cea mai tristă zi a cuiva sau că își pun întrebări despre cum va fi în viitor. 

Pentru ca, la final, să le spună, atât de frumos și adevărat,că ”există mai multe feluri de a fi deștept.”


Nu întâmplător, școala este un loc prietenos și ... foarte ”inimos”, sigla școlii, prezentă pe uniforme, documente și amenajările interioare fiind o inimă!








(http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/primary-school-sends-children-beautiful-letter-with-exam-results-to-say-there-are-many-ways-of-being-smart-even-if-it-is-a-bit-unoriginal-9606792.html )
(foto via www.4dcre8.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu