joi, 22 ianuarie 2015

Essa Academy - povestea unei școli de succes

foto credits:http://www.essaacademy.org/
Îmi plac poveștile de succes cu școli care în timp scurt se transformă radical, grație unei idei inovatoare de management. Ele ne arată că da, se poate, și că adevărata schimbare începe în sala de clasă.
 
Acum 5 ani, Essa Academy era o școală foarte slabă, situată într-un cartier multietnic din Bolton, Marea Britanie, însă, după ce conducerea a cumpărat o tabletă pentru fiecare elev, a ajuns nu doar să aibă rezultate bune, ci să și consilieze alte școli din lume în domeniul utilizării IT în învățare.

Succesul s-a datorat, cum se întâmplă adesea, unei schimbări culturale, înlăturării distanței dintre elevi și profesori, dintre ”ei” și ”noi”, concept care stă la baza a tot ceea ce înseamnă această școală în prezent: spații deschise, birouri cu pereți transparenți, o cancelarie sub forma unei zone de lucru în care pot intra și elevii, copiii care comunică pe email cu profesorii lor pentru a le cere sfatul, relații bazate pe încredere. Profesorii stau după ore și îi ajută pe elevi, pentru ca misiunea școlii”All will succeed!” să fie cu adevărat pusă în practică și să nu rămână un simplu text din planul de dezvoltare.

Sursa: http://www.telegraph.co.uk/education/secondaryeducation/11309997/This-Bolton-school-was-failing-until-it-gave-each-pupil-an-iPod.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu