duminică, 15 februarie 2015

”Ore de fericire” în școli

foto credits:Alastair Magnaldo

De urmărit un studiu care va fi prezentat săptămâna viitoare la cel de-al doilea World Innovation Summit for Health (WISH), elaborat de prof. Darzi, fost ministru al sănătății în Marea Britanie, și prof. Layard de la The London School of Economics. 

Conform The Telegraph, autorii recomandă ca, pe toată perioada școlarității,  fiecare copil să beneficieze de o așa - numită  ”oră de fericire” pe săptămână, în care să discute despre emoțiile sale, să își stabilească scopuri pozitive și să învețe cum să facă față presiunilor de fiecare zi, inclusiv acelora care vin din social media. 

Școlile ar trebui să iasă din modelul de ”fabrici pentru examene” și să fie mult mai mult interesate de dezvoltarea emoțională și spirituală a copiilor. Autorii consideră, de asemenea, că orele de formare a abilităților de viață ar trebui să aibă aceeași pondere în curriculum ca și orele de formare a abilităților de bază – citit, scris și socotit.

Interesul tot mai mare pentru asigurarea  la școală  a stării de bine a copilului vine ca urmare a unor statistici îngrijorătoare, care înregistrează triplarea sesiunilor de consiliere necesară pentru a înlătura stresul examenelor și faptul că, în prezent, 1 din 10 copii englezi suferă de anxietate și depresie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu