marți, 16 februarie 2016

Școala de mâine e de azi



William Doyle a văzut școala de mâine în Finlanda de azi, dar sunt probabil multe astfel de școli și în alte părți de lume, cu siguranță că și la noi, pentru că e așa de simplu, doar să vrei!

”E un loc unde copiii și profesorii sunt fericiți și se simt în siguranță.

E o școală unde copiii sunt încurajați să fie copii, să se joace, să viseze, să râdă, să se străduiască, să încerce, să dea greș, să se aprecieze pe sine și pe ceilalți, să întrebe și să învețe.

E o școală unde profesorii își testează elevii în fiecare zi, nu cu teste standard prost întocmite, ci prin observații față în față și modalități de evaluare create de ei, profesorii.

E o școală unde profesorii sunt prețuiți, respectați, sunt formați la un înalt nivel și li se dă libertatea să predea cum cred ei că pot mai bine să o facă.

E o școală unde profesorii colaborează și experimentează modalități prin care să îi ajute pe copii să învețe mai bine.

E o școală unde copiii sunt pregătiți pentru viață, nu doar în cadrul materiilor de bază – literatură și matematică și științe, ci și atunci când se joacă, când sunt în natură, când fac artă, teatru, muzică, etică, activități fizice, când primesc sprijin emoțional, căldură și încurajare.”

(Articolul lui Doyle aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu